Ο ΙΑΤΡΟΣ

Μιχάλης Προβατάκης
Γενικός Χειρουργός

Ο Μιχάλης Προβατάκης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου και γεννήθηκε το 1978. Είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Commenius. Απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γ. Ν. Παπανικολάου και εξειδικεύτηκε στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τη χειρουργική κατώτερου πεπτικού σωλήνα στο St Marks Hospital, στο Λονδίνο το 2015 και στο στο Civil Hospital of Strasbourg (IRCAD Laparoscopic Center) το 2016.

Ο Ιατρός αναγνωρίζεται από κορυφαία Πανεπιστήμια και εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα /  Κλινικές και έχει λάβει σημαντικές επιστημονικές πιστοποιήσεις ως προς την εφαρμογή των πλέον εξελιγμένων μεθόδων της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και την αξιοποίηση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής:

  • Strasbourg University Diploma in Laparoscopic Surgery (20 November 2015)
  • Advanced Skills in Laparoscopic Surgery (3/2015) St George’s Clinical Skills Center, London
  • Laparoscopic Thiel’s Human Cadaveric Course – Bariatric Surgery Course (June 2015) – Dundee, Scotland
  • Laparoscopic TME Cadaveric Course (September 2015) – Newcastle, Freeman Hospital
  • Laparoscopic Colorectal Surgery Course (July 2015) – Newcastle, Freeman Hospital
  • Laparoscopic Colorectal Surgery Advanced Course (November 2015), Strasbourg, France
  • Laparoscopic Colorectal Surgery Intensive Course (November 2015), Strasbourg, France

Ο Ιατρός στην πορεία του μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει επεμβατικά περισσότερους από 1.500 ασθενείς στη λαπαροσκοπική χειρουργική κατώτερου πεπτικού, στη χειρουργική και χειρουργική ογκολογία παχέος εντέρου, στην πρωκτολογία, καθώς και στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Ο Μιχάλης Προβατάκης στηρίζει την πορεία του μέχρι σήμερα σε μια στάση ζωής:

«Ο ασθενής είναι ο Άνθρωπος που εμπιστεύεται στον ιατρό που θα τον χειρουργήσει το φόβο, την ελπίδα, το μέλλον του και το μέλλον της οικογένειάς του… τη ζωή του. Αυτό που έχει ανάγκη είναι να συνδεθεί με τον χειρουργό του με μια σχέση ζωής. Έχει τη ανάγκη να μιλήσει μαζί του με ειλικρίνεια, να κατανοήσει το πρόβλημα και τη διαδικασία αντιμετώπισής του και να τον έχει δίπλα του και μετά την επέμβαση».

Ο Μιχάλης Προβατάκης διατηρεί ιατρεία στη Θεσσαλονίκη (Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης) και στην Αριδαία. Μιλάει Αγγλικά, Σλοβάκικα και Γαλλικά και έχει αναλάβει σημαντικό αριθμό διεθνών ασθενών.